Site access management

Tijd en geld besparen dankzij Site Access Management (SAM)

Een toegangscontrolesysteem zoals site access management (SAM) kan u als organisatie heel wat geld besparen. Een geïntegreerd systeem zorgt niet alleen voor een kortere doorlooptijd van laden en lossen op uw site maar verlaagt ook risico’s op ongevallen, vermijdt foutieve wachtposities en helpt u met uw bezoekersbeheer. Site access management toepassingen zijn het perfecte antwoord op de vraag naar betrouwbare en stuurbare logistieke beheersysteem op uw site. Ontdek hoe ook uw bedrijf tijd en geld kan besparen door de introductie van een doorgedreven toegangscontrolesysteem als site access management.

Graag meer weten? Download nu onze brochure!

 

Wat is een toegangscontrolesysteem Site Access Management?

Een toegangscontrolesysteem zorgt ervoor dat iedereen die aankomt op uw (logistieke) site, eenvoudig de weg vindt met een minimum aan menselijke interventie. Het staat toe bezoekers op voorhand of ter plaatse te registreren, afdelingen binnen uw bedrijf exclusief toegankelijk te maken mits bepaalde rechten, chauffeurs in hun eigen taal instructies te geven voor laden en lossen en meer. Meer? Absoluut. Een uitgewerkte toegangscontrole via site access management laat u de volledige controle van de site toe.

Alles start bij aankomst waar een geprogrammeerd self-service portaalsite de bezoeker begroet. Dit is een web-gebaseerde applicatie die zowel voor uw medewerkers als uw bezoekers overal toegankelijk is. Heeft de bezoeker zich reeds digitaal aangemeld, dan kan hij het e-ticket inscannen en krijgt hij of zij onmiddellijk de juiste (veiligheids-)instructies te zien. Niet-aangekondigde bezoekers kunnen zich ter plaatse aan het self-service loket registreren en direct om toegang vragen. Zij worden dan automatisch in de reeds geprogrammeerde flows ingepland en krijgen de nodige toegang tot de site die zij specifiek nodig hebben. Een vlotter ontvangst en beperkte wachttijden gegarandeerd.

Hoe kunt u een toegangscontrolesysteem inzetten?

Bezoekersbeheer

Dankzij het gebruik van een toegangscontrolesysteem of SAM kunt u niet alleen uw bezoekers op voorhand registreren maar ook hen toegang geven tot de juiste locaties waar en wanneer u wil. Stel, een medewerker plant een leverancier te ontvangen volgende week. Wanneer uw medewerker een afspraak vastlegt, ontvangt de leverancier automatisch een agenda uitnodiging inclusief e-ticket voor de aanmelding bij het self-service portaal. Eens aangekomen kan de bezoeker zijn aanwezigheid kenbaar maken door het ticket te scannen. Hij of zij krijgt dan automatisch de nodige wachtinstructies, wordt aangemeld bij de gastheer en kan het gebouw betreden naar bijvoorbeeld de wachtzaal. Wanneer de bezoeker het terrein verlaat, scant hij of zij uit en kan men uitrijden.

Dankzij de integratie van een toegangscontrolesysteem heeft u dus op elk moment zicht wie er zich op de site bevindt en ervaart de bezoeker een persoonlijk ontvangst, zonder wachttijden, met duidelijke instructies.  Een slimme en kostenefficiënte manier om toegangscontrole te managen.

Toegangscontrole en logistiek beheer

Een doordacht site access management systeem combineert de toegang van uw site met logistieke optimalisatie. Bij incheck weet het systeem wat u komt doen (laden, lossen, meeting,…) en plant hij uw uit te voeren acties in de huidige logistieke flow in. Dit zorgt voor minimale wachttijden én hoge veiligheid. Niemand kan ongemerkt op kades of dokken komen wanneer zij daar niet thuishoren. Chauffeurs krijgen in hun eigen taal (meer dan 100 talen beschikbaar) duidelijke instructies van waar ze verwacht worden wanneer. Indien er digitale signalisatieborden aanwezig zijn, worden bezoekers en leveranciers via deze borden op een zo veilig mogelijke (gescheiden) manier doorheen de site gestuurd.  Tot slot biedt een toegangscontrolesysteem  te integreren met uw bestaande toegangscontrole en systemen voor logistiek beheer heeft de bezoeker automatisch toegang tot de juiste zones op uw logistieke sites hetgeen u een pak administratief werk bespaart. Na het bezoek wordt de toegang automatisch weer gedeactiveerd.

Een Site Access Management of Yard Management Systeem is daarom de perfecte oplossing om 10 – 50% van de check-in en on-site doorlooptijd op uw logistieke sites te verminderen.

U bent op zoek naar het juiste advies en een correcte realisatie voor uw toegangscontroleproject?
Neem contact met ons op.

De synergie tussen fysische en digitale beveiliging van logistieke sites en hun informatiestromen vormt in de komende jaren een uitdaging voor elke onderneming.
– DHL Logistics Trends Radar