AWA

Awa, ons Checkmade bier

AWA is het bier van checkmade uit Zele. Een bier samengesteld door de bezielers van de organisatie met als doel iedereen te kunnen laten meegenieten van een frisse, blonde pint. Met de naam AWA, grijpen we terug naar de roots van het bedrijf en zetten de regio in de schijnwerpers.

Waarom AWA?

Awa is een Zeels stopwoord en betekent logisch, normaal, duidelijk. En dat is ook exact waar we als bedrijf voor staan. Met onze diensten van toegangscontrole en toegangsautomatisatie zorgen we voor meer veiligheid en efficiëntie, voor iedereen, op elke locatie. We gaan steeds op zoek naar logische oplossingen, en staan garant voor duidelijke en heldere communicatie.

 

AWA making off 4

Bijzonder ontwerp

Het etiket van het bier is ontworpen door een kunstenaar die je meeneemt in het verhaal van checkmade en de geschiedenis van Zele. De naam is getekend in de vorm hoe de rivier De Schelde door Zele loopt. Ook het wapenschild van Zele neemt een prominente plaats in. In goud zie je twee vlasbraken van keel, de stelen schuin gekruist op een losse grasgrond. Vlasbraken zijn een soort hamers die gebruikt worden bij de bewerking van vlas, iets waar de regio traditioneel zeer gekend voor was. De groene ondergrond toont hoe landelijk de gemeente is en hoe fijn vertoeven het hier is. Die sfeer kan je terugvinden in het smakenpallet van het bier. Fris, rijk en toegankelijk met een alcoholpercentage van 6%.

 

Proeven?
AWA kan je proeven bij Checkmade in Zele, maar is ook te verkrijgen in deze zaken:

"Een bier samengesteld door de bezielers van de organisatie met als doel iedereen te kunnen laten meegenieten van een frisse, blonde pint."
checkmade


The making off

Voor het ontwerp van ons etiket, kwamen we terecht bij amateur kunstenaar Peter Simons uit de regio. Er werd direct een 1ste voorstel op een bierkaartje getekend.

AWA making off

Een mooie start, maar er werd verder geschetst met in het achterhoofd Zele en AWA. Dat bracht een nieuw resultaat:

AWA making off 2

Na wat extra opzoekwerk over Zele leren we heel wat bij over de gemeente: Vlasindustrie, Zeels logo, aan de rand van de schelde, vlegelaars,…
Er komen nieuwe schetsen uit het potlood die de basis vormen voor het finale etiket.

AWA making off 3

We eindigen met een kleurrijk etiket met een rijke geschiedenis.

AWA making off 4