Apotheek De Waele – draadloze communicatie

Voor deze apotheek in Gent installeerde Checkmade de toegangscontole voor de doorgang naar de parking voor de klanten. Enkel tijdens de openingsuren kan de parking worden gebruikt door bezoekers van de apotheek.

 

Geen kabels meer nodig

De parking van deze apotheek heeft een dubbele functie. Enerzijds krijgen bezoekers van de apotheek toegang tot de parking tijdens de openingsuren van de apotheek. Anderzijds moeten de huurders van de garageboxen op de parking ook permanent toegang kunnen krijgen tot hun garagebox.

De bezoekers van de apotheek kunnen de parking binnenrijden tijdens de openingsuren en krijgen aan de kassa een ticket met een random code die slechts een bepaalde tijd geldig is om de parking te verlaten. Zo vermijden we dat er misbruik wordt gemaakt van de parkeerplaatsen.

De huurders van de garageboxen hebben hun eigen individuele badge waarmee ze de parking in- en uitrijden.Aangezien de apotheek zich niet naast de parking bevindt, was het niet mogelijk om met een bekabeld systeem te werken waarbij de validatieserver in contact staat met de apparatuur op de parking. Checkmade werkt daarom met intelligente aanmeldzuilen waar de validatie van het ticket gebeurt aan de aanmeldzuil.