Bridgestone – Site Access Management

Checkmade en Bridgestone hebben een jarenlange samenwerking achter de rug.
Het bedrijf heeft in Zeebrugge een van de grootste logistieke sites in Europa staan. Wij mochten daar de toegangscontrole en toegangsautomatisatie in orde brengen.

Destijds was Bridgestone op zoek naar een yard management systeem en toegangsautomatisatie-oplossing.
Wij gingen met hen aan de slag, bekeken het plan van hun site om te bepalen welke hardware nodig zou zijn op welke toegangspunten.
Op de wachtparking kwam een aanmeldkiosk, vrachtwagens die aan- en afrijden melden zich aan aan de toegangszuilen en aan de receptie aan de ingang staat een aanmeldscherm dat ervoor zorgt dat bezoekers zich kunnen registreren en hun contactpersoon automatisch verwittigt van hun aankomst.
De aanwezigheid van elk van deze installaties, zorgt voor een enorme tijdswinst en voor veel meer efficiëntie in het bedrijf.

Dan heb je nog de veiligheid. Ook hier werd op gewerkt en in geïnvesteerd. De toegangscontrole afstemmen op hetzelfde yard management systeem was een slimme economische beslissing. Het houdt ongewenste bezoekers buiten, maar zorgt ook voor de veiligheid van de materialen en de vrachtwagens. Bridgestone kreeg te maken met vrij veel schadeclaims van hun transporteurs. Vandaag kunnen zij heel snel zien of er effectief schade werd aangebracht, of niet. Elke vrachtwagen die geladen of gelost wordt, wordt binnen gereden in het magazijn. Tijdens die beweging, wordt die gefilmd. Dankzij die beelden van extreem hoge kwaliteit, valt steeds te bepalen of er al dan niet schade is toegebracht aan de vrachtwagen.

Met al deze maatregelen, is het dan ook niet vreemd dat Bridgestone groeit en gekend staat als een van de meest efficiënte bedrijven in de regio. We zijn heel fier dat we hieraan hebben mogen bijdragen.