Agricon – Balen – Yard Management

Vanuit de missie ‘werken aan een groenere wereld’ overkoepelt Agricon een reeks handels- en productie-activiteiten op basis van duurzame, natuurlijke producten waarvan het potentieel ten volle wordt benut.
Ze concentreren zich op de productie van – en groothandel in boomschors, premixsubstraten, bodembedekkers, siergrind, animal bedding en houtpellets als bio-brandstof.
Agricon valoriseert de restproducten van Portugese, Franse, Duitse en Belgische zagerijen tot een functioneel en decoratief product dat vooral in de tuin gebruikt wordt.

De capaciteit van Agricon vandaag zorgt voor een prominente marktpositie als producent en trader. Niet alleen in de Benelux, Duitsland en Frankrijk, maar ook in delen van Scandinavië, Oost-Europa en zelfs Azië en Amerika. Voor de efficiënte verwerking, verpakking en distributie van ruim 550.000 m3 productvolume per jaar, 40.000 ton houtpellets en een aanzienlijk tonnage aan animal bedding beschikt Agricon over professionele breek- en zeefinstallaties en zijn er zes units met verpakkingsfaciliteiten beschikbaar. Gescheiden productieprocessen staan steeds voorop.

Om de efficiëntie te kunnen garanderen, deed Agricon beroep op checkmade voor de implementatie van Yard Management. Door het plaatsen van aanmeldzuilen en slagbomen, wordt het in- en uitgaand verkeer op de site geoptimaliseerd.
Enkele beelden:

 

 

Meer weten over toegangscontrolesytemen en site access management? Ontdek het hier.