Decospan

Decospan is al drie generaties een betrokken familiebedrijf met een onverzadigbare passie voor hout. Als marktgericht lifestylebedrijf staan ze gekend als dé partner voor totaaloplossingen met hout in interieur. Het bedrijf is wereldwijd actief en staat ook gekend om zijn innovatie voor ontwikkeling en verdere groei. Hun nieuwe site is dan ook helemaal gebaseerd op Industry 4.0. Het productieproces werd dankzij automatisering helemaal geoptimaliseerd. Naast het verbeteren van de productiehal, maakten ze ook werk van hun hele site. Checkmade staat in voor de toegangscontrole en de optimalisatie van hun logistiek proces.

Facility manager David Gesquiere getuigt: ‘We hebben contact genomen met checkmade omdat we onze toegangscontrole wouden vernieuwen. Het systeem dat we hadden was verouderd en vastgeroest. We wouden veel meer controle inbouwen en processen automatiseren. Checkmade luisterde naar ons verhaal en kwam met een gepast antwoord op maat.

Eerst en vooral is er de toegangscontrole. Dankzij hun installatie, kunnen we deuren en poorten automatisch aansturen, kan ons personeel via badgelezers de zones betreden waarvoor ze toegang hebben en kunnen wij ook toegang verschaffen tot derden. We hebben bijvoorbeeld een samenwerking met enkele architecten. Zij hebben toegang tot onze showroom waardoor zij eenvoudig hun klanten kunnen uitnodigen om onze collectie te bekijken. Die automatische toegang zorgt voor snelheid, efficiëntie en vertrouwen. Een ander voorbeeld zijn onze eigen medewerkers; zij worden bij aankomst op de personeelsparking naar een vrije plek geloodst. Met een parkingtelling in drie zones wordt er bij het binnenrijden geteld en via led-borden visueel zichtbaar gemaakt waar er nog plaats is. Met als gevolg; minder rondrijden, veiliger verkeer en minder tijdsverlies.

Daarnaast hebben we er ook voor gekozen om Peripass te installeren. Via dat softwaresysteem stroomlijnen we de flows van onze bezoekers en vereenvoudigen we de taken aan het onthaal. We ontvangen dagelijks een 20-tal vrachtwagenchauffeurs die moeten komen laden of lossen. Die chauffeurs zijn vaak niet Nederlandstalig. Wanneer zij bij ons aankomen, kunnen zij op de aanmeldkiosk hun eigen taal kiezen, hun gegevens invoeren zoals hun kentekenplaat en worden ze via een sms-boodschap naar de juiste poort gestuurd. De installatie van slagbomen en schuifhekkens zorgt er ook voor dat iedereen in de juiste richting rijdt. Er is geen sprake meer van onveilig verkeer of onnodige bewegingen op onze site.’

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dynamic-access-management-checkmade-1

Plannen voor toegangsautomatisatie?

Blijf op de hoogte van onze realisaties en ontdek als eerste de nieuwe mogelijkheden op vlak van toegangscontrole.

Bedankt. Wij houden u op de hoogte.